Середземноморська дієта краща за ліки від Альцгеймера - лікарі

— 9 грудня 2013, 12:17

Про це повідомили провідні лікарі Великобританії у своєму листі на ім'я Генерального секретаря з охорони здоров'я. Вони кажуть, що необхідно переконати людей вживати свіжі овочі, горіхи, рибу і оливкове масло. На їхню думку - це найкраща стратегія у запобіганні хворобі Альцгеймера та інших захворювань пам'яті.

Медики посилаються на численні високоякісні дослідження і зазначаюють, що їхні "переконливі" докази значною мірою ігноруються. "Ми сподіваємося, що ця криза може розглядатися як можливість до реальної зміни політики в бік середземноморської дієти, а не в бік сумнівних лікарських препаратів", - йдеться у листі.

За словами лікаря Саймона Пула, який організував написання листа, люди налякані, бо думають, що середземноморська дієта надто дорога.

"Але хоча свіжа риба і оливкове масло коштує більше, в цілому, це не дорожче, ніж стандартний раціон більшості з нас", - каже він.

Середземноморська дієта — тип харчування, характерний для середземноморського регіону. Її особливості - це вживання овочів, картоплі, бобів, горіхів, насіння, хліба та інших хлібних злаків, йогуртів, оливкової олії, риби. Крім того, ця дієта передбачає активний спосіб життя.

За матеріалами The Daily Mail.

Реклама:

Головне сьогодні