Надмірна кількість цукру призводить до серцево-судинних хвороб - вчені

— 5 лютого 2014, 09:09

Як повідомляє Inopressa із посиланням на USA Today, небезпека серцево-судинних захворювань підвищується експоненціально з збільшенням споживання доданого цукру. Про це каже автор дослідження Цюаньхе Ян , старший науковий співробітник Центру контролю і запобігання захворювань.

У середньому дорослі в США в 2010 році споживали близько 15% щоденної норми калорій - близько 300 ккал на добу - у вигляді доданих цукрів. Це значно перевищує рекомендацію Американської асоціації серця: для жінок споживати не більше 100 ккал на добу у вигляді доданих цукрів, тобто близько 6 чайних ложок цукру, а для чоловіків - не більше 150, близько 7 чайних ложок. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати у вигляді доданих цукрів менше 10% калорій.

Банка звичайної коли містить близько 140 ккал у вигляді доданого цукру, тобто близько 7% щоденного запасу калорій при споживанні 2000 ккал в день, зазначив Ян.

Щоб простежити тенденції споживання доданого цукру, Ян і колеги переглянули дані 31 тис. чоловік, що брали участь в Національному дослідженні по здоров'ю і харчуванню за кілька років.

Дослідники вивчили статистику смертності від серцево-судинних захворювань в цій вибірці і зіставили її з даними за споживанням доданого цукру. У результаті вчені з'ясували, що люди, які споживають більше 21% щоденних калорій у вигляді доданого цукру, подвоюють собі ризик померти від кардіологічних захворювань в порівнянні з тими, хто споживає в такій формі менше 10%.

Реклама:

Головне сьогодні