Пацієнти вимагають від Уряду скасувати скорочення на медицину на 30%

— 19 березня 2014, 12:54

Пацієнти вважають неприпустимим скорочувати витрати на медицину, адже ця галузь і так була недофінансована на 40%.

Про це повідомив Дмитро Шерембей, голова громадської організації "Пацієнти України" (ЮКАБ).

"Скорочення в медичній сфері - це десятки, якщо не сотні тисяч людських життів, каліцтва та інвалідність. Нам потрібно не скорочувати і так урізаний до мінімуму бюджет на медицину, знаючи реалії наших лікарень, а шукати додаткові джерела його фінансування і готувати пакет реформ медичної галузі, про що на початку і говорив новий уряд", - каже він.

Хочемо нагадати, що згідно з офіційною заявою глави Міністерства фінансів Олександра Шлапака, Державний бюджет на 2014 рік буде скорочений на 48 млрд. грн., а за іншими джерелами на 65-80 млрд. грн. Як повідомив 12 березня міністр охорони здоров'я пан Олег Мусій, ця економія торкнеться охорони здоров'я шляхом скорочення фінансування на 30% відсотків від попередньо закладених у державному бюджеті коштів на 2014 рік.

"Скоротити бюджет лікарні на 30% без погіршення якості лікування важкохворих дітей і урізування зарплат лікарів неможливо, - говорить Ганна Гопко, заступник голови Опікунської Ради НДСЛ "Охматдит". - Під час економічної кризи треба шукати альтернативні шляхи наповнення бюджету і скорочувати витрати на утримання чиновників".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні