Вагітним можна вживати будь-які продукти, якщо вони не викликають алергії - вчені
Під час вагітності та годування грудьми, матері, всупереч попереднім рекомендаціям, можуть вживати в їжу будь-які продукти, якщо вони не викликають у них самих жодних алергічних реакцій.
Зокрема, це продукти з високим алергічним потенціалом - коров'яче молоко, вироби з пшениці, сої, а також горіхи і рибу, пище видання Deutsche Welle.
Вчені не знайшли жодних підтверджень тому, що відмова від цих продуктів у харчуванні матері знижує ризик появи алергій у дітей. Їх відсутність в раціоні вагітних жінок та молодих матерів призводить до нестачі поживних речовин і важливих елементів.
Про це свідчать дані міжнародного медичного дослідження, присвяченого пошуку виникнення алергічних реакцій і впливу продуктів харчування і медикаментів на розвиток малюків у внутрішньоутробний період та у перші роки життя.
Особлива увага при цьому приділялася групі ризику зі схильністю до алергій. У таких випадках, наприклад, при підвищеній небезпеці прояви нейродерміту, слід послідовно користуватися гіпоалергенним харчуванням з першого годування. В ідеальному випадку перевага повинна віддаватися годуванням материнським молоком.
Вчені також дізналися, що з четвертого і не пізніше шостого місяця дітей слід починати підгодовувати рибою і яйцями, а також потім поступово розширювати асортимент продуктів.
Результати дослідження говорять про те, що такий підхід дозволяє знизити ризик виникнення алергій в наступні роки життя.