Тест

Найсмертоносніші тварини світу. Інфографіка

Але зовнішність може бути оманлива, і, якщо смертоносність істоти оцінювати за кількістю вбитих нею людей на рік, то на першу сходину впевнено виходить комар, пише The Daily Mail.

Зокрема, від малярії, яку переносять саме комарі, помирає понад 600 тисяч осіб на рік. А ще 200 мільйонів страждають від їхніх укусів щоденно.

Білл Гейтс у своєму твіттер-акаунті, поділився інфографікою, аби виділити 15 смертоносних тварин світу, в залежності від кількості людей, які щороку помирають від контакту з ними.

Вона і показує, що комар вбиває більше людей, ніж всі інші тварини разом.

Фонд Гейтса вже давно працює над тим, аби знищити малярію, а також інші захворювання, які переносить комар. Зокрема, це лихоманка Денге, жовта лихоманка та енцефаліт.

У світі, окрім Антарктиди, існує 2500 видів комарів, знайдені в більше ніж 100 країнах світу.

"Протягом сезону розмноження, їхня кількість більша, за будь-яку іншу тварину на землі, за винятком термітів та мурах", - каже Гейтс.

Акули вбивають 10 осіб на рік, леви - 100, крокодили - 1000, незважаючи на те, що мають страшну репутацію.

У війнах та вбивствах, люди знищують 475 тис. своїх побратимів, але такі хвороби як шистосомоз, який викликається прісноводними равликами, хвороба Шагаса від жуків, сонна хвороба від мухи це-це і сказ від собак, також несуть за собою тисячі смертей.

Шистосомоз, який налічує 10 тис. людських смертей на рік, поширюється крихітними паразитарними равликами, що мешкають в річках та озерах в субтропічних і тропічних регіонах по всьому світу.

Вони зариваються під шкіру людини та наближаються до черева, аби відкласти яйця. Це захворювання може призвести до паралічу ніг, блювоти кров'ю, а також грипоподібними симптомами. Таким чином імунна система реагує на відкладені яйця.

Хворобу асоціюють із поганими умовами життя, перенесаленістю, антисанітарією і відсутністю чистої води.

Загалом, від хвороби Шагса щорічно гине 10 тис. осіб. Поширюється через жуків. Ранні симптоми хвороби включають лихоманку, збільшення лімфатичних вузлів та головний біль.

Від сонної хвороби гине також 10 тис. осіб на рік. У людей, вкушених мухою це-це формується чорна виразка, а за кілька тижнів людина може відчувати лихоманку, збільшення лімфатичних вузлів, біль у м'язах, головний біль та дратівливість.

По мірі прогресування хвороби, можуть бути наявні зміни особистості, сплутаність свідомості, невиразна мова, судоми і труднощі при ходьбі та мовленні.