Майже чверть населення земної кулі страждає від надмірної ваги - вчені

— 29 травня 2014, 14:37

Так, за новими експертними даними, 2,1 мільярди людей - майже чверть населення земної кулі - мають надмірну вагу, йдеться в статті The Independent.

Так, вони зафіксували величезне збільшення кількості людей, що страждають від ожиріння, у країнах близького сходу, включаючи Єгипет і Саудівську Аравію, а також у східних країнах, серед яких Індія та Китай.

За останніми даними ВООЗ, з 2008-го року, близько 1,4 мільярди дорослих людей мають надлишкову вагу або страждають від ожиріння. Нові дані, опубліковані у 2013-ому році в журналі "The Lancet medical journal" показують, що рівень ожиріння серед дітей зростає швидше ніж у дорослих.

Половина із майже 700 мільйонів, хворих на ожиріння людей, проживає в 10-ти країнах. З-них 13% проживає у США, а в Китаї та Індії - 15%.

У розвинених країнах чоловіки частіше страждають від ожиріння. У таких країнах як Самоа і Мікронезія, більшість становлять жінки.

За словами Еммануели Гакіду, яка очолювала дослідження, надмірна вага та ожиріння - "один із основних ризиків для здоров'я", яка на відміну від інших проблем, на кшталт паління та недоїдання, не зменшується.

Реклама:

Головне сьогодні