Солодкі напої із "нульовою" калорійністю підвищують ризик інфаркту і інсульту - вчені
Такими є дані нового дослідження, проведеного Колумбійським університетом США, які цитує Німецька хвиля.
Як повідомляє незалежний споживчий портал www.codecheck.info, в дослідженні взяли участь більше 2,5 тисяч осіб. Захворювання серцево-судинної системи виникли у 559 учасників, 338 померло від наслідків хвороб.
Керівник приватного Європейського інституту дослідження продуктів і проблем харчування EU.LE в Мюнхені Удо Польмер (Udo Pollmer) вказує на зв'язок між замінниками цукру і ожирінням.
Як приклад Польмер, відомий своїми провокаційними тезами в галузі дієтології, призводить практику використання цих добавок при відгодівлі свиней, вказуючи на аналогічну їхню дію і на організм людини.
Мозок отримує помилковий сигнал про надходження великої кількості калорій в організм реагує на це виділенням інсуліну, що пізніше призводить до загострення почуття голоду.