У військовий госпіталь передали медичне обладнання для тестування крові

— 12 серпня 2014, 18:19

Це означає, що вони будуть захищені від можливого ризику інфікування гепатитами та ВІЛ-інфекцією в процесі переливання донорської крові, потреба в якій росте з кожним днем, йдеться у повідомленні фонду "Антиснід", який передав обладання.

Найближчим часом такий же аналізатор буде переданий в Харківський військовий госпіталь.

Нове обладнання вартістю 36 тисяч доларів дає можливість проводити до 200 текстів крові на годину на більш ніж 30 інфекцій, включаючи гепатити та ВІЛ-інфекцію, визначати онкомаркери і алергени, виявляти аутоімунні і системні захворювання.

Особливість цього обладнання в тому, що тести проводяться не в ручному, а в автоматичному режимі. Це значно скорочує вірогідність помилки, скорочує час тестування і дозволяє оперативно обробляти велику кількість зразків крові.

Робота з аналізатором не вимагає додаткових поставок спеціальних витратних матеріалів, медики можуть використовувати реагенти та тест системи будь-якого виробника. Крім того, це обладнання може широко застосовуватися для надання медичної допомоги та в мирний час.

ВІДЕО ДНЯ

З урахуванням того, що у воєнний час в госпіталі щодня проводяться десятки переливань крові, постачальники обладнання організували його доставку в терміновому порядку - протягом трьох тижнів замість звичайних трьох місяців.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні