Фрукти в раціоні знижують ризик серцевих захворювань – вчені
— 4 вересня 2014, 10:25
Що більше фруктів у раціоні – то менше проблем із кров'яним тиском, з'ясувалося в ході масштабного дослідження.
Про це повідомляє Time.
Науковці протягом 7 років спостерігали за понад 450 тисячами добровольців, зокрема їх цікавило, як часто та в якій кількості ті їдять фрукти.
З'ясувалося, що порівняно з тими учасниками, хто взагалі не їсть фруктів, тим людям, які ласують ними щодня, на 25-40% менше загрожують хвороби серця. Ті з добровольців, котрі споживали фруктів найбільше, мали значно нижчий кров'яний тиск, ніж "фруктоненависники".
Корисність фруктів та овочів підтверджували й попередні дослідження. Так деякі науковці стверджують, що заради здоров'я слід особливо налягати на цитрусові.