Дослідники "виправдали" сіль: її вживання не пов'язане з високим тиском
Результати дослідження, проведеного у Франції, оприлюднив журнал American Journal of Hypertension, пише Time.
Науковці розглянули дані щодо 8670 чоловіків та жінок і дійшли висновку, що споживання солі напряму не пов'язане з систолічним кров'яним тиском.
Щоправда, вчені виявили, що піддослідні-гіпертоніки справді вживали більше солі, ніж ті, в кого тиск був нижчий. Припускається, що сіль неоднаково впливає на різних людей.
Факторами, котрі безпосередньо впливають на кров'яний тиск, дослідники називають вік, вживання алкоголю та вагу.
"Зупинити збільшення ваги – це має бути першочерговим завданням усього суспільства, щоби протистояти епідемії гіпертонії", - кажуть автори.
Між тим за свіжими даними американського Центру з контролю та попередження хвороб (CDC), 90% дітей перевищують рекомендовану лікарями денну норму солі. Тамтешні експерти впевнені: зменшення кількості солі в раціоні допомагає вирішити проблему з високим тиском.