У МОЗ пропонують обмежити імпорт російських ліків

— 23 вересня 2014, 13:22

Це, в свою чергу, має значно здешевити лікарські засоби для громадян та обмежити наповнення національного ринку лікарськими засобами і критичним імпортом з РФ.

Директор Державного експертного центру МОЗ України Олена Нагорна повідомила, що відповідно до Державного реєстру лікарських засобів в Україні зареєстровано 306 лікарських засобів виробництва РФ, що становить 2,43 % від загальної кількості лікарських засобів, дозволених до медичного застосування в Україні.

Як йдеться на офіційному сайті МОЗ, найбільша їхня кількість припадає на фармакотерапевтичні групи "Антинеопластичні та імуномодулюючі засоби" (8 % від загальної кількості лікарських засобів), "Засоби, що діють на нервову систему" (2,7 %) та "Антибактеріальні засоби для системного застосування" (1,9 %).

Тим не менше, більшість лікарських засобів виробництва РФ мають аналоги за складом діючих речовин та показаннями для медичного застосування у вітчизняних та іноземних виробників. Лише 32 лікарських засоби не мають актуальних замінників.

За результатами обговорення, було вирішено створити експертну групу для проведення більш глибокого аналізу ситуації, адаптації нормативної бази до світових вимог та розробки ґрунтовних пропозицій для Кабінету Міністрів України.

Реклама:

Головне сьогодні