Тест

Колишній штурман військово-повітряних сил Великобританії у 81 рік перетворився на жінку

Дідусь чотирьох онуків перетворився на бабусю та став найстаршою людиною в країні, яка пройшла через хірургічну зміну статі.

Про це повідомляє The Mirror із посиланням на Sunday People.

Тепер жінка зветься Рут Роуз. Шкодує вона лише про одне – що зробила собі замалі груди.

Зі слів Рут, Джеймс мріяв стати дівчинкою з 9 років. Джеймс одружився, став батьком трьох дітей та зробив військову кар’єру.

Лише на пенсії, коли йому було за 70, він наважився на перетворення. Протягом 4 років Рут приймала гормони, а влітку її прооперували.

"Головним у моєму житті не стало ходити й розповідати, що тепер я – пані. Проте від моїх 9 років не було жодного дня, коли я не думала про те, що перебуваю в неправильному тілі. Я завжди почувалася жінкою", - каже Рут.

"Рівень суїцидів серед людей, які очікують на операції зі зміни статі, всемеро вищий за звичайний. Люди з відчаю прощаються з життям… Хірурги, з якими я спілкувалася, кажуть, що врятували сотні життів, утримавши людей від самогубства", - зазначає вона.

У випадку Роуз не йшлося про те, щоби повністю фізично перетворитися на жінку. Як висловилася пацієнтка, було б "сміховинно", якби вона попросила хірургів зробити їй вагіну, щоби вона змогла "спати направо і наліво".

"У моєму віці я не чекаю, що в мене з'явиться сексуальний партнер, і якби з'явився, я б не знала, як із цим дати раду. Річ не в тому, щоби мати сексуальні стосунки. Приємно відчувати, що в тебе є сексуальність. Приємно почуватися жіночною", - пояснює вона.

Джеймс прожив у шлюбі 42 роки. Він не казав дружині про своє бажання стати жінкою та сподівався, що воно мине, але цього не сталося. Подружжя розлучилося, лишившись добрими друзями.

"Мене жодного разу, жодного разу ніхто не скривдив (через зміну статі), і я не думаю, що скривдить. Ми – не потвори на виставці, і приємно бути частиною суспільства у тій статі, яка для мене є правильною", - ділиться Рут.

"Зараз життя до мене дуже добре. Я здорова, в добрій формі. Кожного дня протягом року я плаваю в морі, займаюся веслуванням… Той факт, що я тепер не тієї статі, з якою народилася, не проблема", - підсумовує вона.