Радить дієтолог: якою має бути порція, аби не погладшати. Відео
Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі "Сніданку з 1+1".
За її словами, як правило, це стосується гарнірів. бо більшість звикла, що гарнір - це доповнення до м'яса і його можна їсти скільки завгодно.
Є дуже простий спосіб визначення порції - це наші руки. За словами лікаря, шлунок, за розміром, це як два ваші кулаки. Тому потрібно намагатися не переїдати.
Отже, одна порція білкових - це одна долоня: риба, птиця, твердий сир і бобові.
Порція жиру - це великий палець: оливкова олія, вершкове масло, насіння, горіхи, або одна цукерка.
Один кулак - це одна порція каші, фруктів, ягід, молочних продуктів та морозива.
П'ятірня - це порція для овочів. Вони низькокалорійні та містять багато вітамінів і клітковини і їх можна з'їсти більше за все.
Будьте стрункими та здоровими!