Радить дієтолог: продукти проти герпесу на губі. Відео
Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.
За її словами, така дієта повинна містити велику кількість амінокислоти лізину, яку можна знайти в рибі трісці, курячій грудці, сиру пармезан, квасолі та чечевиці.
Другим антигерпесним компонентом раціону має бути вітамін С: лимони, свіжа капуста, петрушка та шипшина.
Вітаміни групи В: страви з печінки та нежирного м'яса.
Шкідливими є продукти, що містять цукор, маргарин, родзинки, арахіс та шоколад.
Щоб знизити ризик появи герпесу, потрібно не переохолоджуватися, не перегріватися на сонці та не захоплюватися пивом. 3-4 кухлі пива можуть викликати загострення герпесу.
Якщо загострення герпесу з'являється кожні 3-4 місяці, варто обов'язково звернутися до лікаря.
Будьте здорові!