Щоденна порція йогурту може знизити ризик діабету – дослідники

— 25 листопада 2014, 16:50

Цей продукт містить кальцій, магній та певні жирні кислоти. Певно, вони і захищають організм від недуги.

Про це пише The Independent.

Науковці проаналізували харчові звички понад 194 тисяч людей та помітили чіткий зв'язок між споживанням йогуртів та ризиком діабету 2 типу.

Вчені вирахували, що навіть така мала щоденна порція, як 28 грамів, може на 18% знизити вірогідність розвитку недуги.

Щоправда для того, щоби стверджувати це напевно, знадобляться подальші спостереження. Як припускає керівник дослідження, професор Френк Ха, йогурти можуть просто бути частиною "патерну здорового раціону", який і йде на користь здоров'ю.

РЕКЛАМА:

Як зазначає видання, приблизно 366 мільйонів людей у світі страждають на діабет 2 типу. Епідемія ожиріння загрожує тим, що до 2030-го року кількість хворих сягне 552 мільйонів.

Реклама:

Головне сьогодні