Скільки сплять найуспішніші люди планети. Інфографіка

— 18 лютого 2015, 12:48

Одначе більшість найуспішніших чоловіків та жінок планети не мають тривалості сну в 7-9 годин, рекомендованої фахівцями американської організації The National Sleep foundation.

Про це пише The Daily Mail.

Вважається, що "батько електрики", фізик Нікола Тесла обходився лише 2 годинами сну. Мільярдер Дональд Трамп спить 3-4 години, а засновник Microsoft Білл Гейтс – у середньому 7 годин.

Президент США Барак Обама зазвичай спить 6 годин, тоді як Маргарет Тетчер буцімто обходилася 4. Скандальний італійський екс-прем'єр Сільвіо Берлусконі "перезаряджається" за 2-4 години. Проте всі вони радше є винятком, адже, як показує інфографіка, серед політиків найбільше людей, що сплять понад 9 годин.

Такі результати дало опитування YouGov, у якому взяло участь понад 1000 представників різних професій.

Як відомо, безперервний тривалий нічний сон – це не єдиний спосіб дати організмові відпочити. Є так званий поліфазний сон. Леонардо да Вінчі, наприклад, практикував його вид Uberman – це коли людина кожні 4 години куняє по 20-4- хвилин. Вінстон Черчілль мав звичку 4- 4,5 години уночі, а вдень прилягав на сієсту.[L]

Щоправда, торік ізраїльські лікарі заявили про те, що переривчастий сон усе ж таки є менш корисним для здоров'я. Він може знижувати когнітивні здібності, погано впливати на увагу та настрій.

Узагалі ж якість та тривалість сну, на думку дослідників, впливає на вагу людини, кров'яний тиск , рівень холестерину. Тим, хто добре спить, менше загрожує діабет ІІ типу та проблеми з пам’яттю в похилому віці.

Реклама:

Головне сьогодні