Інститут раку оприлюднив на сайті інформацію про всі наявні в інституті ліки

— 4 червня 2015, 15:56

Відтепер кожен хворий зможе зайти на сайт установи та перевірити наявність необхідних йому ліків в закладі.

Таке "ноу-хау" в першу чергу було зроблено для упередження корупції та перепродажу препаратів хворим, повідомили "Українській правді. Життя".

По-друге відтепер кожна людина може перевірити, що саме та в якій кількості закуповує та витрачає інститут.

[L]"Ми провели аудит всіх ліків на складах Інституту, щоб розуміти, що взагалі є і в якій кількості, - розповідає Колесник Олена, нещодавно призначений новий директор Інститута раку. – Після керівництва Щепотіна, коли ліки розкрадалися та невідомо як і у якій кількості закуповувалися,це був перший необхідний першочерговий крок в подоланні корупції з ліками в установі. Відтепер всі ліки, які закуповуватиме наша установа, з'являтимуться на сайті, щоб зробити інформацію про наявність публічною та прозорою".

Як відомо, в лютому, Міністерство охорони здоров’я звільнило скандального Інститут раку – Ігоря Щепотіна, на якого наразі заведено кримінальну справу за переплату на закупівлі препаратів для онкохворих інститутом.

Нового директора Національного інститут раку обирали через відкритий та прозорий конкурс. В квітні ним стала Колесник Олена, лікар інституту.

Слід відзначити, що за даними "Вісника державних закупівель" у 2014 році Національний інститут раку витратив на ліки та медичні вироби майже 43,5 млн. гривень.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні