Злізти з солодкої голки: американське видання закликає на 10 днів сказати "ні" цукру та перепрограмувати мозок
Буде дуже непросто, особливо в перші дві доби. Але в того, хто пройде випробування, відкриються очі на те, наскільки він переїдав цукру.
Про це пише сайт Today.
Середньостатистичний американець на день споживає 22 (!) чайні ложки цукру – у напоях, солодощах, навіть у кетчупах та дрессінгах для салатів. Між тим American Heart Association рекомендує їсти не більше 6 ложок цукру на день жінкам і 9 – чоловікам.
Перші 48 годин будуть тяжкі, попереджає видання. Ви почуватиметеся голодними та роздратованими. Але вже на третій день ваші смакові рецептори по-новому оцінять солодкість звичайного яблука.
За 10 днів ви зможете повернутися до звичайного раціону. Але є надія, що дещо в своєму харчуванні ви переглянете.
Отже, сміливцям, котрі бажають приєднатися до #NoSugarTODAY, протягом 10 днів треба виключити:
цукор, мед та будь-які підсолоджувачі, штучні чи натуральні;
газованки, навіть ті, що з низьким вмістом калорій;
фруктові соки (виняток – лимонний сік), сухофрукти;
енергетичні напої, десертні вина;
варення, кетчупи та соуси, в яких є цукор;
солодощі та навіть чорний шоколад;
хліб, у складі якого є цукор, "корисні" снеки;
жуйку.[L]
Що можна їсти й пити:
фрукти (свіжі чи заморожені), овочі (крім буряка та моркви), бобові;
м'ясо, яйця, сир, несолодкий йогурт;
горіхи;
коричневий рис, вівсянку, кіноа, пасту, хліб;
воду, молоко, несолодкі чаї;
чорну каву (можна додати корицю, ванільний екстракт, тощо, але не солодити);
несолодкі алкогольні напої в обмеженій кількості, без додавання тоніка, соку, сиропів тощо;
усі спеції й трави, гірчицю та олії.
Хитрощі: від смаження овочі стають солодшими. А ще можна спробувати додавати до страв фрукти.