Злізти з солодкої голки: американське видання закликає на 10 днів сказати "ні" цукру та перепрограмувати мозок

148
16 червня 2015

Буде дуже непросто, особливо в перші дві доби. Але в того, хто пройде випробування, відкриються очі на те, наскільки він переїдав цукру.

Про це пише сайт Today.

Середньостатистичний американець на день споживає 22 (!) чайні ложки цукру – у напоях, солодощах, навіть у кетчупах та дрессінгах для салатів. Між тим  American Heart Association рекомендує їсти не більше 6 ложок цукру на день жінкам і 9 – чоловікам.

Перші 48 годин будуть тяжкі, попереджає видання. Ви почуватиметеся голодними та роздратованими. Але вже на третій день ваші смакові рецептори по-новому оцінять солодкість звичайного яблука.

За 10 днів ви зможете повернутися до звичайного раціону. Але є надія, що дещо в своєму харчуванні ви переглянете.

Отже, сміливцям, котрі бажають приєднатися до #NoSugarTODAY, протягом 10 днів треба виключити:

цукор, мед та будь-які підсолоджувачі, штучні чи натуральні;

газованки, навіть ті, що з низьким вмістом калорій;

фруктові соки (виняток – лимонний сік), сухофрукти;

енергетичні напої, десертні вина;

варення, кетчупи та соуси, в яких є цукор;

солодощі та навіть чорний шоколад;

хліб, у складі якого є цукор, "корисні" снеки;

жуйку.

Що можна їсти й пити:

фрукти (свіжі чи заморожені), овочі (крім буряка та моркви), бобові;

м'ясо, яйця, сир, несолодкий йогурт;

горіхи;

коричневий рис, вівсянку, кіноа, пасту, хліб;

воду, молоко, несолодкі чаї;

чорну каву (можна додати корицю, ванільний екстракт, тощо, але не солодити);

несолодкі алкогольні напої в обмеженій кількості, без додавання тоніка, соку, сиропів тощо;

усі спеції й трави, гірчицю та олії.

Хитрощі:  від смаження овочі стають солодшими. А ще можна спробувати додавати до страв фрукти.

powered by lun.ua