ОХМАТДИТ отримає матеріальну допомогу в 50 млн грн®

— 19 червня 2015, 18:10

В лікарні говорять, що вже прооперовано 10 новонароджених дітей, і найменший з них малюк мав лише вагу 820 г і 5 годин від народження. Для таких пацієнтів необхідні спеціальні операційні зали та обладнання. В Україні 5,4% дітей народжуються раніше строку, тож лікарі давно наголошували на необхідності привернення уваги благодійників до проблеми. Частіше за все, недоношені малюки мають вроджені патології, що необхідно виправляти за допомогою оперативного втручання негайно. Передане НДСЛ "ОХМАТДИТ" обладнання дає змогу підтримувати життєві показники під час наркозу у навіть найменших дітлахів, які тільки-но народилися, і недоношених малюків вагою від 0,5 кг.

Нещодавно започаткована довгострокова програма "Покоління здорових дітей" має на меті допомогу ОХМАТДИТу і особливо тим відділенням, які знаходяться у старих корпусах. Primus Draeger з’явився в лікарні в рамках першого етапу програми.

Ініціатором програми стала кондитерська корпорація ROSHEN. Наразі, на заплановані потреби буде витрачено 51 млн гривень. Не тільки хірургія новонароджених потребує фінансових витрат. Наступні отримувачі допомоги - поліклініка ОХМАТДИТу та інші відділення хірургічної клініки лікарні. За словами лікарів, з шести операційних немає жодної укомплектованої повністю. Наразі на доукомплектування, ремонт та інші потреби відділення кондитерська корпорація ROSHEN планує витратити 33 млн грн. Поліклініці необхідний капітальний ремонт – і це близько 13 млн гривень. Там потрібно замінити всі існуючі системи – електро- та водопостачання, опалення, каналізацію та ліфтопідйомники.

І лікарі, і батьки новонароджених пацієнтів хірургії дуже раді започаткуванню програми "Покоління здорових дітей". Всі мають надію, що з новим обладнанням та умовами для прийому хворих і роботи лікарів ОХМАТДИТ стане справжньою лікарнею майбутнього.

Реклама:

Головне сьогодні