Обід перед телевізором чи зі смартфоном може додати зайвих кілограмів - вчені

— 3 червня 2015, 17:45

Принаймні так стверджують дослідники, які провели серію експериментів. Вони з'ясували, що ті, хто дивиться телевізор чи грає у комп'ютерні ігри під час обіду, полюбляють "перехопити" снеками і після нього, пише The Daily Mail.

Вважається, що наша пам'ять на час прийому їжі відіграє важливу роль у апетиті, тож якщо ми відволікаємося під час їжі, ми можемо "збити" часові рамки харчування та схотіти поїсти пізніше.

Під час експерименту, вчені розділили жінок на три групи: із високим рівнем відволікаючих факторів, середнім та нульовим.

У першій групі жінкам пообіцяли винагороду, якщо вони гарно гратимуть у комп'ютерні ігри. У другій групі жінок попросили просто грати під час обіду. Третя група повинна була просто пообідати. У всіх трьох групах жінкам надали обід, що складався з декількох продуктів харчування, загальною енергетичною цінністю в 400 калорій.

Після обіду, кожен учасник мав доступ до необмеженої кількості печива, яке просто лежало на тарілці.

У підсумку, вчені з університету Бірмінгему виявили, що у першій групі, споживання продуктів після обіду, становило на 69% більше ніж у третій групі. Друга група, яка мала помірні відволікаючі фактори, їла більше на 28 відсотків.

В ході другого експерименту, учасники повинні були їсти хліб і суп, дивлячись телевізор. Виявилося, що ті, дивився телевізор під час обіду, з'їдав на 19% більше печива, навідміну від тих, хто їх без телевізора.

Тож відволікання під час обіду призводить до поїдання більшої кількості снеків після нього. Дослідники також додають, що уважне харчування може бути корисним у контролюванні апетиту.

Реклама:

Головне сьогодні