Вчені знайшли код, що "вимикає" рак

— 25 серпня 2015, 14:16

В одному із експериментів їм вдалося перетворити злоякісну пухлину грудей та сечового міхура на доброякісну, пише The Daily Mail.

Вони кажуть, що їхня робота відкриває "неочікувано нову біологію, що має код, який вимикає рак".

Прорив учених із Флориди зосереджений на білку, так званому PLEKHA7, що допомагає злипатися здоровим клітинам.

Дослідники виявили, що він, проте, відсутній у діапазоні ракового ураження. Коли це відбувається, ключові генетичні конструкції для клітин виявляються закритими і перетворюються на злоякісні.

За словами керівника дослідження Паноса Анастасіадіса, ракові клітини, навіть у особливо небезпечних видах раку, можуть стати нормальними знову. "Початкові експерименти над деякими агресивними видами раку виявилися дуже перспективними", - каже він.

Однак знадобиться ще чимало досліджень, перш ніж цей метод почнуть застосовувати на людях. І навіть якщо новітня терапія допомагатиме пацієнтам, цілком імовірно, вони як і раніше потребуватимуть хіміотерапії.

За словами Генрі Скоукрофта, старшого інформаційного менеджера "Cancer Research UK", дане дослідження вирішує давню біологічну таємницю, але "не слід забігати вперед".

"Попереду ще довгий шлях, перш ніж ми дізнаємося, чи ці результати, досягнені з клітинами у лабораторних умовах, допоможуть лікувати людей, хворих на рак", - додає він.

Реклама:

Головне сьогодні