Секс щодня підвищує шанси завагітніти - вчені

— 12 жовтня 2015, 10:52

Принаймні про це йдеться у новому дослідженні "Fertility and Sterility", проведене цього тижня.

Так, як пише The Guardian, дослідження показало, що велика кількість сексу може підготувати імунну систему жінки до вагітності. Сексуально активні жінки, що брали участь у дослідженні, мали більшу кількість цитокінів, молекул імунної системи, що допомагають знизити "чужість" чоловічої сперми або ембріонів та зменшують ймовірність того, що жіноче тіло атакуватиме їх.

Провідний дослідник Тірні Лоренц з Інституту вивчення сексу, статі та репродукції Кінсі каже, що імунна система має вирішальне значення для здорової вагітності: від моменту потрапляння сперми та її "неатаки" до допомоги у запліднення яйцеклітини. Лоренц вважає, що частіший секс надсилає повідомлення імунній системі, що настав час розмножуватися.

Тим не менше, зв'язок між сексом та роботою імунної системи все ще лишається у процесі дослідження і говорити із впевненістю про це ще зарано.

Лікар каже, що жінки отримують дуже багато порад про те, скільки вони повинні займатися сексом і радить робити це стільки, скільки буде корисно для стосунків із чоловіком. І хоча немає поки що стовідсоткової впевненості, Лоренц все ж вважає, що чим більше імунна система отримує повідомлень, що настав час репродукції, тим більше у кінцевому рахунку це збільшить шанси завагітніти.

В свою чергу він радить парам займатися сексом 2-3 рази на тиждень протягом місяця. Таким чином буде більше ймовірності потрапити у правильне часове "вікно".

Реклама:

Головне сьогодні