Робота навстоячки не рятує від проблем зі здоров'ям – учені

— 16 жовтня 2015, 17:56

Згідно з результатами дослідження, що їх надрукувало видання International Journal of Epidemiology, стояти за робочим столом може бути так само шкідливо, як сидіти. На здоров'я погано впливає тривале перебування тіла в одному положенні, кажуть науковці.

Про це пише The Huffington Post.

Британські дослідники протягом 16 років спостерігали за способом життя та станом здоров'я 3720 чоловіків та 1412 жінок. Добровольці, зокрема, мали записувати, скільки годин на тиждень проводять сидячи. За період, доки тривало дослідження, з життя пішли 450 учасників. І лікарі не побачили жодної кореляції між смертністю та часом, проведеним сидячи.[L]

"Будь-яка нерухома поза, коли витрачається мало енергії, може погано впливати на здоров'я, буде це сидіння чи стояння. Наші результати ставлять під сумнів переваги робочих місць, за якими можна і стояти, і сидіти", - зазначає один із авторів дослідження, ад’юнкт-професор Ексетерського університету Мелвін Хіллсдон.

На думку дослідників, саме сидіння за робочим столом небезпеки не несе. Зате сидячий спосіб життя в цілому, так, може серйозно шкодити здоров'ю.

Нагадаємо, деякі вчені вважають, що працюючи "на ногах", можна все ж спалити спалити більше калорій.

Реклама:

Головне сьогодні