Продукти-наркотики, які викликають звикання. Рейтинг

72
27 жовтня 2015

Дослідники з університету штату Мічиган визначили продукти, від яких людям найважче відмовитися. Більшість з них - мають високий ступінь обробки.

Протягом дослідження, учасники отримали список із 35 продуктів, половина з яких мала високий ступінь обробки, а половина була визначена як необроблена.

Пізніше учасники обирали продукти, які вони вважали "проблематичними". Видання The Independent пропонує переглянути рейтинг продуктів, від тих, до яких звикають найбільше, до тих, що не викликають "харчової наркоманії".

 Фото з Flickr by jeffreyw

1. Піца

2. Шоколад

3. Чіпси

4. Печиво

5. Морозиво

6. Картопля Фрі

7. Чізбургер

8. Газована не дієтична вода

9. Торт

10. Твердий сир

11. Бекон

12. Смажене курча

 by travel oriented

13. Булочки

14. Попкорн

15. Пластівці до сніданку

16. "Желейні" цукерки

17. Стейк

18. Мафіни

19. Горіхи

20. Яйця

21. Куряча грудка

22. Кренделі

 Ana Ulin

23. Крекер

24. Вода

25. Гранола

26. Полуниці

27. Кукурудза без масла та солі

28. Лосось

29. Банан

30. Брокколі

31. Неочищений рис

32. Яблука

33. Бобові (без соусу)

34. Морква

35. Свіжий огірок

За словами експертів дослідження, їжа із найбільшою кількістю доданих жирів чи рафінованих вуглеводів, викликала найбільше звикання.

Дев'ять з десяти продуктів у верхній частині списку мали високий ступінь переробки та високу кількість жиру і рафінованих вуглеводів.

Як відомо, у понеділок дослідницький підрозділ Всесвітньої організації охорони здоров'я оголосив, що бекон, ковбаса, ймовірно, червоне м'ясо та інші види м'ясопродуктів викликають рак.

powered by lun.ua