Шість продуктів, які не варто їсти на ніч, якщо хочете добре спати

— 27 листопада 2015, 18:43

Дієтологи з'ясували, що крім кави, здоровому та міцному сну перешкоджає цілий ряд продуктів, повідомляє Huffington Post.

Список продуктів, які не рекомендовано їсти на ніч:

1. Капуста

Брокколі і цвітна капуста, містять корисні для організму вітаміни та мінерали. Однак з-за того, що капуста довго перетравлюється, перед сном її не бажано. Дієтолог Еліса Гудман каже, що поки людина буде намагатися заснути, його тіло все ще буде працювати над переварюванням їжі.

2. Томатний соус

Хоча томатна паста і багата вітаміном С, залізом і лікопіном, тим не менш, це досить кислий продукт. Тому, якщо вживати його перед сном, є ризик отримати печію і розлад шлунка, яке не дасть заснути. Дієтолог Алісса Рамсі радить не їсти за три години до сну піцу і пасту з томатним соусом.

3. Темний шоколад

З-за того, що темний шоколад містить стільки ж кофеїну, скільки і чверть стандартної чашки кави, він перешкоджає здоровому сну.

4. Ковбасно-м'ясна продукція

Ковбаса і копчене м'ясо містять тирамін і амінокислоти, які стимулюють фізичну й розумову активність і підвищують пильність.

5. Червоне м'ясо

Якщо з'їсти на ніч стейк або бургер з червоним м'ясом, ця їжа перетравиться досить швидко. Однак у тих, хто сидить на високопротеиновой дієті і вживає м'ясо щодня, з'являється ризик розвитку апное сну.

Це стан, при якому приблизно на 10 секунд припиняється вентиляція легенів. Коли людина кілька разів за ніч починає задихатися, назвати її сон міцним неможливо.

6. Гостра їжа

Наталі Стівенс, дієтолог медичного центру Векснера Університету штату Огайо, каже, що гострі страви викликають печію. Крім того, гострота продуктів підвищує температуру тіла, внаслідок чого ніч може видатися неспокійною.

Реклама:

Головне сьогодні