У Керчі скаржаться на відсутність інсуліну

— 22 грудня 2015, 10:24

Про це у вівторок пишуть Крим.Реалії.

Зараз отримати препарат за безкоштовними рецептами, що виписують у поліклініках, як розповідають хворі на цукровий діабет, неможливо.

"Пішла з рецептом в аптеку, а мені кажуть: ні! Мовляв, ми вже не раз замовляли, але не ввезуть. Кажуть, телефонуйте на гарячу лінію. А туди не додзвонитись. При цьому в мене вже препарат закінчується", - розповіла кореспонденту одна з мешканок Керчі.

Спроби видання додзвонитись на гарячу лінію "Крим-Фармації" не дали результату. В аптеках підприємства пояснюють це величезною кількістю дзвінків, які щодня надходять з усього Криму.

На офіційному сайті ДУП "Крим-Фармація" повідомляють, що "Хворі на цукровий діабет в Криму в повному обсязі забезпечені інсуліном".

Наприкінці листопада координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що в Криму через перебої з електропостачанням багато пацієнтів не можуть своєчасно придбати інсулін.

Восени керівництво кримського МОЗ спростувало інформацію ЗМІ про проблеми з інсуліном на півострові.

Наприкінці минулого року в Керчі тривалий час не видавали інсулін дітям, хворим на цукровий діабет. Тоді проблему розв'язали шляхом втручання деяких місцевих депутатів.

Реклама:

Головне сьогодні