Тест

ВООЗ попереджає про неефективність існуючих антибіотиків і стурбовані стійкістю небезпечних хвороб до ліків

Таке припущення роблять у Всесвітній організації охорони здоров’я, повідомляє Голос Амкрики.

ВООЗ попереджає, що все частіше мікроби та бактерії пристосовуються до медикаментозної "атаки" і стають стійкими до дії ліків.

Медики також висловлюють стурбованість стійкістю до ліків таких хвороб, як туберкульоз та малярія. Про небезпеку появи епідемії туберкульозу у Східній Україні заявила у жовтні міжнародна організація "Лікарі без кордонів" після того, як бойовики наказали їм припинити роботу на окупованих територіях.

"Лікарі без кордонів" заявляють, що вони - практично, єдина організація у Східній Україні, що лікує хворих на туберкульоз у в'язницях, надає інсулін - хворим на діабет і гемодіаліз для хворих, в яких відмовили нирки.

"З травня 2014 ми працюємо як найбільший гуманітарно-медичний постачальник у цьому регіоні, який надає допомогу найбільш вразливим групам населення на всіх лініях фронту. Наш від’їзд звідси залишить величезну прогалину у медичних та гуманітарних потребах найуразливіших людей", - висловлював обурення Барт Янсенс, операційний директор "Лікарів без кордонів".

У 2016-му ВООЗ планує активізувати кампанію боротьби проти туберкульозу у світі. Поруч із цими глобальними проблемами для медиків лишається невирішеними чимало завдань місцевого характеру: як то постачання ліків у важкодоступні місця чи створення вакцин для нових інфекційних захворювань.