11 продуктів, що почистять печінку після свят

— 30 грудня 2015, 13:00

Видання Healthypanda пропонує звернути увагу на ці 11 речовин, які, може, і не вилікують від похмілля, проте допоможуть зберегти печінку здоровою.

Молочний чортополох

Це рослина, яку можна додавати до чаю чи вживати у суміші із іншими рослинами. Це одна із найбільш поширених рослин, яка використовується при очистці і підтримці роботи печінки, особливо при вживанні алкоголю. Її також використовують для очистки організму від промислових токсинів тим, хто ними дихає.

Фото з Flickr by Nikolaj Potanin

Лимон

Випити лимонного соку чи додати його скибочку до чаю чи води - гарна справа. Він сприяє виробленню жовчі, яка виштовхує з неї токсини. Він аткож запобігає накопиченню жовчних каменів. Сприяє травленню, відновлює функції печінки і рухові шлункового соку.

РЕКЛАМА:
Mike Mozart

Ягоди

Полуниці, ожина, малина, ягоди асаї - багаті на антиоксиданти та допомагають очистити печінку. Дослідження свідчать, що антиоксиданти краще вживати із продуктів, а не у якості добавок.

liz west

Часник

Часник допомагає печінці очищуватися від токсинів. Він містить сполуки сірки, які працюють та активізують печінкові ферменти. Він також має аліцин та селен, які захищають печінку від токсикологічних пошкоджень.

liz west

Грейпфрут

Грейпфрут спонукає печінку спалювати жир, замість зберігати його. Він багатий на вітамін С та антиоксиданти. Він також має флавоїдні з'єднання, так званий нарингенін, який викликає спалювання жиру.

Рeter Massas

Авокадо

Авокадо містить глутатіонні сполуки, які перешкоджають токсичному перевантаженню печінки. Воно є також здоровим джерелом жиру та допоможе впоратися зі шкідливими подуктами після вечірки. Замість жирного гамбургеру, краще з'їсти нарізане авокадо та миску салату.

cyclonebill

Волоський горіх

Волоські горіхи мають високий рівень l-аргініну глутатіону і омега-3 жирні кислоти, що очищують печінку від аміаку.

Moyan Brenn

Куркума

Куркума - спеція, що часто міститься у жовтому каррі. Вона не лише має відмінні протизапальні властивості, а й підвищує здатність печінки виробляти жовч. Це, в свою чергу, прискрює процес очищення у печінці і допомагає відновити її клітини.

Steven Jackson

Брюссельська капуста

Брюссельська капуста, разом із брокколі має високу кількість глюкозинолатів, які містять сполуки сірки, що захищають печінку від пошкоджень. Вона допомагає печінці позбуватися токсинів та гормонів.

John Sullivan

Шпинат

Шпинат має велику кількість поживних речовин, на кшталт бета-каротину, що стимулює ріст клітин в печінці і виступають у якості захисного бар'єру від токсинів.

Реклама:

Головне сьогодні