Український МОЗ просить ВООЗ прояснити ситуацію щодо м'яса і його канцерогенної дії

— 18 січня 2016, 11:12

Про це йдеться в офіційному листі МОЗ, який надійшов у відповідь на запит громадського активіста щодо отримання публічної інформації.

У повідомлені МОЗ зазначається, що відомство звернулося за роз’ясненнями до ВООЗ "стосовно оцінки канцерогенної дії вживання м'яса та м'ясної продукції".

"Міністерство звернулось до Представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні щодо уточнення та надання офіційної інформації із зазначеного питання", - йдеться в повідомленні.

Також у МОЗ наголосили, що на початку 2016 року "планується проведення наради, де буде розпочато розгляд останніх наукових даних, їх значення для громадського здоров’я та ролі перероблених м’ясних продуктів і червоного м’яса в контексті здорового раціону".

"Після надходження офіційної інформації, - підкреслюється в повідомленні. – Міністерством будуть здійснені всі необхідні заходи, в т.ч. оприлюднені відповідні матеріали та документи".

Як відомо, наприкінці жовтня дослідницький підрозділ Всесвітньої організації охорони здоров'я оголосив, що бекон, ковбаса, ймовірно, червоне м'ясо та інші види м'ясопродуктів викликають рак.

Ці висновки базуються на доповіді групи з 22 міжнародних експертів. Вони розглянули результати різних досліджень, що проводилися впродовж десятиліть, і темою котрих була наявність зв’язку між червоним м’ясом, м’ясом, що пройшло технологічну обробку, та раком.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні