Якщо дитина перестала дихати: лікарня зняла навчальний мультик про першу допомогу. ВІДЕО

— 20 січня 2016, 16:36

Інформація доноситься авторами в жартівливій віршованій формі – але кампанія, частиною котрої став мультик, від свого початку вже допомогла врятувати життя 46 діток.

Про це пише The Daily Mail.

Опитування, котре охопило 2 тисячі чоловіків та жінок, показало, що штучне дихання та непрямий масаж серця вміє робити лише кожен четвертий. Те, яким інтернет-хітом став попередній мультфільм – про те, що робити, якщо дитина вдавилася – надихнуло лікарню на ще один такий ролик, адже в такий спосіб цих життєво важливих речей навчиться набагато більше людей.

"Ми знали, що найбільшим бар'єром, що не дає батькам навчатися цьому, є те, що реанімація їх лякає, тож ми прибрали фактор страху та зробили ролик підбадьорюючим і якомога простішим для навчання", - пояснила представниця лікарні Сью Кіллен.

До того ж, пісенька, в якій розказується, що робити, легко "застрягає" в голові, додала вона. Лікарні просить людей ділитися роликом із батьками, бабусями, дідусями та нянями, щоби всі вони знали, як діяти в ці критично важливі хвилини, доки їде швидка.[L]

Отже, якщо дитина перестала дихати, треба одразу ж викликати швидку.

Проте, важливо, якщо ви сам-на-сам із дитиною, то спершу потрібно протягом однієї хвилини зробити їй штучне дихання та непрямий масаж серця, а вже потім дзвонити, не лишаючи дитину саму.

По-перше, потрібно переконатися, що дихальні шляхи вільні. Покладіть дитину на рівну поверхню горілиць, відхиліть її голову трохи назад.

Далі треба затулити дитині носа пальцями, набрати повітря, накрити ніс та рот дитини своїми губами та сильно видихнути. Кожен ваш видих має тривати секунду, а всього їх має бути п’ять.

Далі покладіть долоню на середину грудей дитини (якщо це немовля - то два пальці), зробіть 30 натискань. Розраховуйте темп – приблизно 100-200 натискань на хвилину.

Повторіть прийом штучного дихання, але зробіть не 5, а 2 видихи і знову повертайтеся до непрямого масажу серця. Повторюйте так до приїзду швидкої.

Нагадаємо, попередній мультфільм від лікарні Світого Джона розповідав про те, як легко малюк може вдавитися, здавалося б, безпечними дрібними предметами, і що має робити дорослий, якщо таке сталося.

На YouTube цей ролик переглянули понад 6 мільйонів разів.

Реклама:

Головне сьогодні