Just dance! Танці мають безліч переваг для здоров'я

— 27 січня 2016, 14:31

Вони не тільки покращать ваш душевний стан, а й мають ще купу переваг для здоров'я.

Видання The Huffington Post зробила цілу добірку плюсів від танців.

Танці - відмінне кардіо тренування

Заняття танцями - гарне кардіо тренування, що поліпшує здоров'я серцево-судинної системи, підвищує витривалість, зміцнює кістки і м'язи та запобігає хворобам. Танці мають ще й певні ексклюзивні переваги, яких не можна досягти під час інших кардіо тренувань.

Так, експерт із ЛФК та член Національної академії спортивної медицини каже Фабіо Комана каже, що існує п'ять компонентів фітнесу: серцево-судинна витривалість, гнучкість, м'язова витривалість, формування фігури та м'язова сила.

Заняття типу бігу на біговий доріжці можуть поліпшити витривалість серцево-судинної системи та сформувати тіло, але танці, крім тих самих переваг, додадуть ще й гнучкості та витривалості. Це окрім покращення координації, спритності, балансу, сили і швидкості.

Утім, йдеться лише про швидкі танці.

Танці - це весело

Експерт каже, що якщо вправа не приносить нам задоволення, ми не робитимемо її. Суть в тому, що танці ніколи не будуть такими монотонними, як біг на біговій доріжці. Крім того, танці сприяють вивільненню гормонів серотонін та ендорфін, які відповідають за гарне самопочуття.

Люди вважають, що вони не займаються спортом, а просто танцюють. Насправді ж, ви рухаєтеся та спалюєте зайві калорії. Це так само чудово, яке будь-який кардіо класс.

Ще один фітнес-експерт пояснює, що скоріше за все, вам захочеться танцювати довше, якщо це весело. В свою чергу, це змусить вас рухатися протягом більш тривалого періоду часу, ніж типове тренування. Лише тому, що це весело і не використовується страшне слово "вправи".

Танці - соціальна активність

Ми обожнюємо танцювати на самоті, коли нас ніхто не бачить. Але й є щось непереборне у бажанні танцювати з іншими людьми. будь-то просто партнер чи цілий клас буті-дансерів.

Так, небувалої популярності набула зумба. Переваги занять у групі очевидні - можна стати десь у дальній ряд та без страху навчитися загальним рухам та швидко вивчити хореографічну зв'язку.

Фото Vladimir Pustovit з Flickr

Танцювати може будь-хто

За словами фітнес-інструктора, деякі люди можуть почуватися так, ніби вони не мають достатнього набору навичок, аби танцювати.

Нервуєтесь танцювати на публіці? Розпочніть робити це у власній вітальні, рухаючись під пісню, під яку ви не можете всидіти на місці. "У кожному з нас живе танцюрист", - каже Маллет.

Не соромтеся танцювати і танцюйте так, ніби ніхто не бачить. Танцюйте у будь-якому віці, у будь-якій формі.

Користь для мозку

Є звички, які є корисними для нашого мозку. За даними одного із досліджень, такою корисною звичкою є танці. Так, танці знижують ризик деменції на 76%, це приблизно стільки ж, як деякі настільні ігри та гра на музичних інструментах.

Інші фізичні навантаження, на кшталт їзди на велосипеді чи ходьби, не були пов'язані із зниженням ризиків.

by Ed Schipul

Танці не обтяжливі для тіла

Танцювальні рухи рятівні для тіла, бо вони весь час різні. Ми комбінуємо вправи, виконуємо у різних комбінаціях. Танці також дозволяють регулювати темп, якщо ви втомилися чи відчуваєте дискомфорт у якійсь частині тіла.

Танці зможуть покращити баланс та координацію

За даним центру контролю і профілактики захворювань, щороку кожен з трьох дорослих, старше 65 років, буде падати.

Дослідження показало, що танці та тривалі прогулянки, можуть допомогти поліпшити баланс і знизити ризик падіння у пізньому віці.

Від редакції: як обрати "свій" стиль

Для кардіо-навантаження

Якщо розглядати танці, як ефективне кардіо тренування, то краще звернути увагу на енергійні стилі.

Це може бути Зумба, Буті-денс, Латиноамериканські танці (соло та парні), Хіп-Хоп.

Школи у Києві:

Хіп-хоп - Dance center My way (вул. Довженко,3), Free Way Dance Center (вул. Руденко, 6А), Bondarenko Dance School (Патріса Лумумби 14/21).

Для сексуальності

Стріп денс, Східні танці, Буті денс (танець попою), Sexy Jazz

Школи у Києві: D Side Dance Studio (Кудрі, 5), Школа восточного танца Амиры Абди (Грушевського 30), Free Way Dance Center (вул. Руденко, 6А)

Для пластики

Боді балет, класичний танець, Контемпорарі

Для стосунків

Бальні танці, Кізомба, Бачата, Вуличній танці

Школи у Києві:

Сальса-свінг (Толстого 17Б), Студія Маск (Златоустівська, 24), Каррібіан Клаб

Реклама:

Головне сьогодні