Вірус Зіка привезли у Росію. Що варто пам'ятати

— 15 лютого 2016, 12:32

Про це повідомили у Росспоживнагляді в понеділок, 15 лютого.

Вірус Зіка виявили у жінки, яка відпочивала в Домінікані, її ім'я і вік не розкриваються.

[L]Хвора жінка знаходиться в боксі інфекційного стаціонару, її стан оцінюється як задовільний.

Українські медики закликають громадян не панікувати через розповсюдження вірусу Зіка у світі, проте уточнюють, що в Україні водяться комахи, які потенційно можуть його переносити.

Наразі, тропічна лихоманка Зіка стрімко поширюється по світу. Почалося все у Південній Америці, зараз випадки захворювання вже фіксують у Європі.

Поширюється вірус в основному через укуси комарів (Aedes Aegypt). Однак є підозри, що він може передавтися статевим шляхом.

Вакцини і ліків від вірусу Зіка наразі не існує. Однак експерти в галузі у охорони здоров'я заспокоюють, що у Європі у холодну пору року можуть фіксуватися лише поодинокі випадки зараження: вірус не здатний поширюватися при холоді, оскільки, комарі, які його розносять, не здатні в таких умовах розмножуватися.

У дорослих людей лихоманка проходить із симптомати застуди і покраснінням на тілі, а іноді взагалі без симптомів. Ще не доведено, але у вчених є підозри, що Зіка спричинює випадки мікроцефалії у ненароджених дітей, якщо мати на перехворіла нею за вагітності.

Реклама:

Головне сьогодні