Ці 5 речей трапляться з вами, якщо припините вживати м’ясо

69
21 лютого 2016

Водночас 9% із них сказали, що мають плани припинити споживати м’ясо взагалі, а 3% вже стали вегетаріанцями чи навіть веганами, повідомляє The Independent.

Що ж трапляється із нашим тілом, коли ми не їмо м’ясних продуктів?

Ви втратите вагу

Команда медичної школи університету Джорджа Вашингтона нещодавно підраховували, скільки кілограмів втрачає людина, якщо переходить зі звичайного харчування до вегетаріанства. Виявилося, що у середньому людина втрачає 4,5 кг без вправ чи підрахунку калорій.

Фото TheBusyBrain/flickr.com

Зміниться бактеріальний склад кишківника

Прислів’я "Ми – це те, що ми їмо" стосується системи травлення людини більше, ніж будь-якої іншої.

Дослідження, проведене у 2014 році, знайшло відмінності бактеріального складу у кишківниках усіх груп харчування: м’ясоїдів, веганів та вегетаріанців. Більше захисних мікроорганізмів виявилося в органах травлення веганів.

Вам може не вистачити поживних речовин

Більш збалансована вегетаріанська або ж сувора веганська дієта здатна забезпечити вдосталь поживних речовин за умови детального планування прийомів їжі.

Однак важкувато здобути стільки заліза, вітаміну D та вітаміну B12, скільки потрібно.

Фото Rene Schwietzke/flickr.com

Тіло хоче споживати такі енергетики, як квасоля і сочевиця, горіхи, фрукти, темно-зелені овочі, цільні зерна і злаки.

Вітамін В12 є в екстракті дріжджів та у соєвих продуктах. Яйця, збагачені жирові спреди, крупи і деякі види молока додадуть вітаміну D.

Є шанс, що ви менше ризикуєте захворіти на рак

Минулорічний звіт ВООЗ про шкідливість переробленого м’яса вжахнув усіх, хто полюбляє бекон та сосиски. Ці продукти прирівняли до дії формальдегідів, гамма-радіації та цигарок.

Червоне м’ясо теж визнали можливою причиною захворювання у майбутньому.

Достатньо порції у 50 грамів чи двох смужок бекону на день, щоб отримати додаткові 18% ризику.

Однак у перерахунку, наприклад, на мешканців Великобританії, це означає появу одного додаткового випадку раку кишківника на 100 громадян – прихильників бекону. Нині цей показник – 6 випадків на 100 людей.

Фото bark/flickr.com

Ймовірно, ваше серце буде більш здоровим

Не так давно вчені Дослідницького інституту Лернера у США з’ясували, що вживання м’яса пов’язане з хворобами серця. Як саме?

Поживна речовина карнітин викликає реакцію бактерій у кишківнику, яка може спричинити розвиток хвороби серця.

powered by lun.ua