Що підлітки дійсно хочуть знати про секс

— 27 лютого 2016, 10:21

TED Talk записали відео урок вчителя середньої школи Аль Верначіо, який є автором книги про сексуальне виховання дітей.

Він відверто і просто відповідає на питання своїх учнів про секс, любов, інтимність, задоволення і контроль народжуваності.

Ось деякі актуальні питання від учнів і його відповіді на них.

Чому секс це так добре?

Є два способи відповісти на це питання.

Перша причина – біологія. Приємні відчуття під час сексу важливі для продовження еволюції. Якби секс був схожий на просвердлювання зубу стоматологом, то люди б займалися ним вкрай нечасто, що у кінцевому рахунку поставило б людство під загрозу виживання.

Наші тіла розвивалися таким чином, що статеві органи та багато інших частин тіла є чутливими до сексуальної стимуляції.

Такі частини людського тіла називають ерогенними. Знаючи свої власні зони, і зони свого партнера, ви може отримати більш наповнені сексуальні переживання.

Механізм сексуального задоволення – це поєднання нервових імпульсів, кровотоку і напруги м'язів. Щоб дізнатися про це більше нагугліть фразу "цикл сексуальної реакції людини". Це дослідження двох спеціалістів, які вивчали зміни тіла під час сексуального збудження.

Друга причина добрих відчуттів під час сексу – люди розвинули емоційну здатність відчувати любов, близькість і пристрасть. Ці стани виділили і поглибили сексуальне задоволення.

Коли ми емоційно і фізично готові до сексу?

Ми всі унікальні особистості, і наші відносини є унікальними. Тому не може бути стандартного підходу. Реальна відповідь на таке питання – "це залежить".

Доцільно починати сексуальну активність, коли близькість, прихильність і пристрасть з партнером у вас точно встановлені, причому ці почуття у обох рівні.

Це не можна встановити швидко, тому сексуальна активність недоцільна на першому побаченні або на початку нових відносин.

Фото sarahcstanley/flickr.com

Також показником недозрілості у сексі може бути те, що люди не готові серйозно говорити про нього зі своїми партнерами: вирішувати питання контрацепції та наперед оговорювати можливі позитивні і негативні наслідки.

Сексуальні партнери також мають бути готові до емоційної реакції один одного. Як позитивної, так і негативної.

Якщо який-небудь із перерахованих факторів не на місці – ви не готові.

Чи можна використовувати повітряну кульку як презерватив?

У жодному разі! Це небезпечно!

Презервативи – це презервативи, повітряні кулі – повітряні кулі. Вони можуть бути виготовлені з однакового латексу, але це не означає, що вони взаємозамінні.

Презервативи, при правильному використанні, є важливим інструментом зниження ризику вагітності та поширення хвороб, що передаються статевим шляхом. Вони призначені для цієї мети.

Фото Patricia Scurtu/flickr.com

Жодна повітряна куля, поліетиленовий пакетик чи носок не можуть забезпечити такий же рівень захисту. А деякі з них можуть принести більше шкоди, ніж користі.

Презервативи можна придбати у будь-якій аптеці. Не існує жодних вікових обмежень для покупки презервативів і ніякі приписи не потрібні. Безкоштовні презервативи роздають у деяких медичних закладах і навіть школах.

Якщо ви не відчуваєте себе настільки впевнено, щоб придбати презервативи, то, можливо, ви не готові до статевого акту і відповідальності за його наслідки.

Як дізнатися, що вас справді люблять?

Закохані люди можуть поводитися дуже по-різному. Одні будуть тихо ходити за вами і мовчки на вас дивитися, інші – активно проявлятимуть увагу і навіть дражнитимуть вас.

Ви можете вивідати, чи любить вас людина, через спільних друзів, соціальні мережі тощо. Але чітку відповідь отримаєте лише запитавши.

Фото Jasmine Bailey/flickr.com

Відчуватимете себе ніяково, якщо зробите це? Звичайно, так і буде.

Задавати таке питання страшно, але пам'ятайте: найгірше, що ви можете почути – "ні". Однак, повірте, ви достатньо сильні, щоб це пережити.

Реклама:

Головне сьогодні