10 продуктів, які заберуть нікотин з вашого організму

— 28 лютого 2016, 11:00

Табак посилює серцебиття, підвищує кров'яний тиск і навіть викликає ризик серцевого нападу.

Навіть з усіма заборонами паління, попередженнями медиків і доказами шкоди нікотину, люди все одно палять.

Якщо ви можете зарахувати себе до курців, вам варто знати про 10 продуктів, які здатні вивести нікотин із вашого організму, пише видання The bored panda.

Капуста брокколі містить багато вітамінів B5 та C. Перший відповідає за регуляцію багатьох важливих процесів в організмі людини. Його нестача може означати, що тіло реагуватиме на подразники не оптимально.

Брокколі відновлює вітамін С і тримає метаболізм на вершині можливостей, очищуючи легені від токсинів. У цій капусті є ген NRF2 – він захищає клітини органів дихання від атак.

Апельсини – це могутній цитрусовий фрукт. Нікотин пригнічує тіло та знижує рівень вітаміну C. Споживання сонячного фрукту відновлює його кількість та може зменшити негативний вплив стресу і тривоги, викликаний потягом до нікотину.

Шпинат містить фолієву кислоту, інша назва якої – вітамін B9. Як відомо, саме ця речовина виводить нікотин із організму.

Нікотин може переривати звичні для людини терміни сну, тож курці страждають від безсоння.

Фолієву кислоту також рекомендують вживати тим, хто кидає палити. Вона допомагає боротися із симптомами абстиненції, які шкодять розумовому та емоційному благополуччю.

Імбир. Щоб звільнитися від потягу до паління, дієтологи радять вживати сирий імбир. Він також очищує кров від токсинів та сприяє здоровому схудненню. І навіть ще краще – допомагає позбутися негативних симптомів паління.

Кислоти у журавлині допомагають вивести нікотин із системи кровообігу швидше, ніж це би відбувалось без неї.

Взагалі-то нікотин підвищує рівень цукру у крові – так само, як і журавлина, тож споживання ягід замість паління цигарок може зупинити бажання покурити.

Переходьте на більш корисний цукор з ягід, і позбудьтеся врешті симптомів абстиненції.

Лимони також є потенційною зброєю у війні з палінням. Якщо ви курите, нікотин лишається в органах протягом трьох днів. Він порушує клітини шкіри та пори.

Посилюйте імунітет і здоров'я шкіри з лимонами, адже їхні цитрусові кислоти і той самий вітамін C швидко розберуться із небажаними симптомами залежності.

Цей перелік був би неповним без моркви. Постійні курці забирають у свого організму вітаміни A та C кілька разів на день! Від цього порушуються нервові клітини, живлення та функції мозку.

Краще їжте моркву. Вітаміни A, C та K посилюють природні сили організму.

Гранати. Куріння посилює серцебиття, підвищує артеріальний тиск і знижує рівень кисню у крові. Гранати стимулюють циркуляцію крові і буквально змушують організм продукувати більше червоних кров'яних тілець.

Зародки пшениці. Кровоносні судини курців стискаються. Зародки пшениці додають тілу вітамін E, який покращує еластичність всієї системи циркуляції. Вони також запобігають розвитку серцевих хвороб, який зростає, коли ви старішаєте.

Капуста кале відома як хрестоцвітний овоч. Чим більше ви їсте її, тим менше ймовірності захворіти на рак. Саме капуста є природним джерелом ізотіоціонатів та інших антиоксидантів, які позбавлять тіло від непотрібного, нудотного нікотину.

Реклама:

Головне сьогодні