Епідемія грипу у Києві пішла на спад. Нової хвилі не прогнозують

— 3 лютого 2016, 11:53

Про це "Українській правді. Київ" повідомив головний санітарний лікар столиці Олег Рубан.

"На сьогодні ситуація покращилася. Захворювання іде на спад. Ситуація по дітях стабільна завдяки вжитим превентивним заходам. І ми також маємо стабілізацію ситуації по дорослих – захворюваність знизилась на 16%", - сказав він.

Рубан додав, що ситуацію з захворюванням на грип будуть моніторити до ранку п’ятниці, 5 лютого.

[L]"Якщо така ж тенденція до зниження спостерігатиметься далі, то ми відмінятимемо оці заходи боротьби з грипом, які запроваджували (масковий режим, частіше вологе прибирання і провітрювання, зупинення навчального процесу в освітніх закладах тощо – ред.)", - сказав керівник СЕС.

Він наголосив, що пік захворювання вже минув.

"У лютому, дякувати Богу, у нас немає жертв грипу. Превентивні заходи, які вживалися, допомогли подолати недугу", - сказав Рубан.

Нових спалахів грипу він не прогнозує.

"У нас уже достатньо велика кількість людей перехворіла грипом А, який є досить агресивним. До весни все ще стоятимуть високі показники захворюваності – так завжди, коли циркулює пандемічний грип, – але вони не критичні. Спалахів та епідемій уже не прогнозується", - підсумував Рубан.

Як відомо, 31 січня у столицю прийшла епідемія грипу. Епідпоріг було перевищено на 12,8 %. СЕС рекомендувала закрити дитсадки і ВНЗ.

Станом на кінець січня у Києві від ускладнень після грипу померло 33 людини.

У Київській області оголосили надзвичайну ситуацію у зв'язку з поширенням захворювань на грип та ГРВІ.

PROMOTED

Для того, щоб вберегти своїх дітей від захворювання на грип та ГРВІ, давайте їм сироп Імунофлазід, котрий підвищує імунітет і зменшує ризик захворювань.

Реклама:

Головне сьогодні