Вчені підозрюють, що вірус Зіка викликає ускладнення у дорослих

— 11 березня 2016, 10:21

У статті журналу New England Journal of Medicine, яку цитує ВВС, розглядається випадок, коли вірус виявили у 81-річного чоловіка, який прийшов до лікарні після круїзу по країнам Океанії.

У пацієнта діагностували менінгоенцефаліт. Ця хвороба виражається у запаленні головного мозку і може перекинутися на спинний, викликаючи параліч.

[L]Вчені вважають, що захворювання спровокував вірус Зіка.

У розмові з AFP один з учених зазначив, що, за його даними, це перший випадок виявлення у дорослої людини хвороби, імовірно спричиненої вірусом Зіка.

Вірус Зіка швидко поширюється по країнах Латинської Америки. ВООЗ оголосила його загрозою планетарного масштабу. При цьому вірус все ще погано вивчений, і медики як і раніше не знають точно, які захворювання він може викликати у людей.

Інфографіка "РИА Новости Украина". Для збільшення натисніть на зображення

Вважається, що з вірусом Зіка пов'язане зростання числа новонароджених з мікроцефалією - зменшеним мозком. У Бразилії народилися кілька тисяч дітей з цим діагнозом. При цьому вакцини досі не існує.

За даними організації, окремі випадки лихоманки Зіка зафіксовані у всіх частинах світу. У ВООЗ не виключають, що в подальшому масштаб епідемії виросте ще сильніше. У зв'язку з цим організація має намір прискорити вивчення вірусу.

Реклама:

Головне сьогодні