Тест

8 звичок "без виправдань" для здорового робочого дня

Справжнє здоров’я будується з малих і корисних звичок, які діють протягом дня.

Не секрет, що більшість часу ми проводимо на роботі. Тоді будувати систему здорових звичок теж варто саме під час роботи.

Корисні поради для вдалого робочого дня, які можна пристосувати до будь-якого графіку, пропонує видання The Huffington Post.

Пам’ятайте: відмовкам тут немає місця!

Обирайте воду і зелений чай

Зволожений організм – основний шлях покращити фізичне здоров’я. Вода, а не шипучі енергетичні напої чи кава, допоможе лишатись зволоженим і активним. Якщо звикли стимулювати організм пообіді, оберіть зелений чай – у ньому той самий вміст кофеїну, але без шкідливого цукру.

Організуйтеся

Захаращений стіл може бути дуже небезпечним для психічного здоров’я. Як ви сподіваєтесь стати організованим у повному безладі? Знайдіть кілька хвилин для прибирання. Це допоможе навчитись планувати час.

Використовуйте списки корисних справ і дайте пріоритет найважливішим справам. Так ви нічого не забудете і робитимете завдання поступово.

Фото StuffNThings/Flickr

Піднімайтесь сходами

Те, що у вас немає часу на спортзал, не означає, що ви можете лишатись фізично пасивним.

Забудьте про ліфт і ескалатор, ходіть сходами. Це чудова вправа для тренування м’язів, причому чим більше поверхів – тим краще.

Кажіть "дякую"!

Ви можете здивуватися, як висловлення вдячності іншим може впливати на ваш душевний стан. Вдячність та її щирі прояви не лише покращують стосунки з колегами, а й пригнічують стрес і всі фізичні недуги, котрі супроводжують напружений спосіб життя.

Покладіть назад сільничку

Навіть якщо немає часу пакувати свіжі овочі з дому, є способи зробити свій обід більш здоровим. Один із них – уникайте приправ, і найперше – солі. Її рівень у ресторанній їжі дуже високий.

Споживання великої кількості натрію підвищує артеріальний тиск і робить вас вразливими до серцевих хвороб та ударів.

Фото David Douša/Flickr

Приберіть фактори, які вас відволікають

Немає кращого шляху посилити стрес, ніж працювати тоді, коли ви постійно відволікаєтеся. Позбавте ваш робочий простір від речей, які відволікають, щоб бути продуктивним.

Це може означати вихід із електронної пошти, закриття Facebook з його нав’язливими повідомленнями і нагадуваннями, та навіть вимкнення телефону.

Посміхайтеся!

Позитивність дає зелене світло фізичному та емоційному здоров’ю. Такий настрій зробить день не лише сповненим задоволення, а й знизить рівень стресу і посилить вашу стійкість до нього.

Важко лишатись позитивним у невдалий день, однак напрочуд легко відмовитися, навіть не спробувавши. Насправді, посмішка – навіть тоді, коли ви не дуже щасливі, може принести хороші емоції та змінити настрій докорінно.

Фото Get Canada Standing.Org/Flickr

Вставайте і стійте

Ви, напевне, гадаєте, що стояти під час роботи можуть дозволити собі лише ті, у кого є спеціальний офісний стіл. Ви дуже помиляєтеся.

Є безліч способів, як змайструвати собі такий самий, але тимчасовий. Ви можете знайти пусту картонну коробку, щоби підняти поверхню стола. Чи прибрати полицю, яка висить неподалік. Чи підкласти стосик книжок. Проявіть, врешті, креативність!

Знайдіть щось, що допоможе зробити комфортну для вас висоту, встановіть туди комп’ютер і працюйте.