Змусити імунну систему боротися з раком. Британці заявили про революційне відкриття

— 4 березня 2016, 10:00

Хоча нова терапія ще не була випробувана клінічно, і метод лікування на практиці може виявитися дуже дорогим, дослідники називають відкриття одним з найперспективніших в області боротьби з раком за останній час, пише ВВС.

Суть нової терапії - в дослідженні кожної індивідуальної пухлини та ідентифікації тих її частин, на які можна "націлити" імунну систему організму.

Дослідники виявили, що поряд з розвитком пухлини відбувається ріст рідкісних білків "антигенів", однак зазвичай вони ізольовані і не здатні чинити раку спротив, оскільки він надто швидко прогресує. Якщо цим білкам допомогти, то вони переможуть хворобу змінивши генетичний склад пухлини, пише The Independent.

Спроби це зробити робилися і раніше, проте до цих пір вченим не вдавалося ідентифікувати в різноманітної генетичний структурі раку "слабкі" ділянки.

Фото Quinn Dombrowski/flickr.com

Як кажуть лікарі, нова терапія доводить ідею індивідуального лікування до досконалості.

"Для кожного пацієнта по суті буде розроблятися унікальний метод лікування", - заявив професор Чарльз Суонтон.

Наразі два антигени, плюс Т-клітини, які розпізнають їх, були виявлені у двох хворих на рак легенів.

Випробування цього революційного методу лікування обіцяють завершити протягом двох років.

Фото Cancer Research

Раніше американські дослідники заявили про винайдення потенційно революційної терапії для боротьби із раком та запобіганню його рецидивів.

Під час дослідження пацієнтам вводили генетично модифіковані імунні клітини, або так звані Т-лімфоцити.

Пацієнти з пізніх стадій раку крові, яким прогнозували, що вони проживуть не більше п'яти місяців, показали повну ремісію після 18 місяців подальших перевірок без будь-яких ознак повернення захворювання. Таких випадки зафіксували у 90% із 35 досліджуваних.

Реклама:

Головне сьогодні