Піжами і білизна вночі – жах для здоров'я, кажуть лікарі

— 18 квітня 2016, 18:30

Однак, виявляється, ця звичка може радше зашкодити нам, ніж піти на користь, пише The Daily Mail.

Дослідники стверджують, що спати оголеним набагато корисніше, адже тоді тіло дихає, що у свою чергу допомагає запобігти інфекціям.

Справа в тому, що бактерії можуть накопичуватися у деяких частинах тіла, особливо якщо ви пітнієте, а білизна стає мокрою.

Лікарі вважають, що проблема є нагальнішою для чоловіків, ніж для жінок, і навіть може впливати на фертильність.

Зокрема, у цьому переконана лікар Алісія Двек, яка працює гінекологом у кількох госпіталях і центрах здоров'я у Нью-Йорку.

"Я завжди кажу своїм батькам спати без спідньої білизни. Якщо певні зони тіла вкриті чимось, особливо тканиною, котра не поглинає вологу, створюється чудове поживне середовище для бактерій чи грибків", — попереджає фахівець.

Фото janka3147/Depositphotos

Це, на думку лікарки, може призвести до спітнілостей, подразнення та інфекцій шкіри. Проблема може стати вагомою для жінок з гіпертермією вночі (так звані "гарячі приливи") у період менопаузи.

Лікар Двек стверджує: якщо людині незручно спати зовсім без білизни, їй радше обирати вільні комплекти з бавовни.

"Якщо є час пошукати бабусині штани, їх треба знайти", — жартома порадила гінеколог.

Однак дослідження, проведене у Бразилії, де суспільство вважається розкутим, встановило: лише 18% мешканок країни сплять вночі без "спіднього".

У свою чергу лікар Браян Стайкснер, директор Інституту чоловічого здоров'я Урологічної групи Джерсі у Сполучених Штатах попередив чоловіків, які сплять у "боксерках" чи у плавках: ця білизна може поставити під загрозу їхню здатність до народження дітей, адже певні органи перегріваються протягом ночі.

"Чим більше бактерій накопичується, тим більша ймовірність інфікування подразненої чи пошкодженої шкіри", — каже фахівець.

Окрім безпеки для фертильності, сон без одягу має додаткові переваги: охолодження тіла допомагає знизити кров'яний тиск.

Реклама:

Головне сьогодні