Піжами і білизна вночі – жах для здоров'я, кажуть лікарі

— 18 квітня 2016, 18:30

Однак, виявляється, ця звичка може радше зашкодити нам, ніж піти на користь, пише The Daily Mail.

Дослідники стверджують, що спати оголеним набагато корисніше, адже тоді тіло дихає, що у свою чергу допомагає запобігти інфекціям.

Справа в тому, що бактерії можуть накопичуватися у деяких частинах тіла, особливо якщо ви пітнієте, а білизна стає мокрою.

Лікарі вважають, що проблема є нагальнішою для чоловіків, ніж для жінок, і навіть може впливати на фертильність.

Зокрема, у цьому переконана лікар Алісія Двек, яка працює гінекологом у кількох госпіталях і центрах здоров'я у Нью-Йорку.

ВІДЕО ДНЯ

"Я завжди кажу своїм батькам спати без спідньої білизни. Якщо певні зони тіла вкриті чимось, особливо тканиною, котра не поглинає вологу, створюється чудове поживне середовище для бактерій чи грибків", — попереджає фахівець.

Фото janka3147/Depositphotos

Це, на думку лікарки, може призвести до спітнілостей, подразнення та інфекцій шкіри. Проблема може стати вагомою для жінок з гіпертермією вночі (так звані "гарячі приливи") у період менопаузи.

Лікар Двек стверджує: якщо людині незручно спати зовсім без білизни, їй радше обирати вільні комплекти з бавовни.

"Якщо є час пошукати бабусині штани, їх треба знайти", — жартома порадила гінеколог.

Однак дослідження, проведене у Бразилії, де суспільство вважається розкутим, встановило: лише 18% мешканок країни сплять вночі без "спіднього".

У свою чергу лікар Браян Стайкснер, директор Інституту чоловічого здоров'я Урологічної групи Джерсі у Сполучених Штатах попередив чоловіків, які сплять у "боксерках" чи у плавках: ця білизна може поставити під загрозу їхню здатність до народження дітей, адже певні органи перегріваються протягом ночі.

"Чим більше бактерій накопичується, тим більша ймовірність інфікування подразненої чи пошкодженої шкіри", — каже фахівець.

Окрім безпеки для фертильності, сон без одягу має додаткові переваги: охолодження тіла допомагає знизити кров'яний тиск.

Реклама:

Головне сьогодні