Microsoft розробляє спосіб подолання раку, як комп'ютерного вірусу

— 20 вересня 2016, 18:00

Розробники працюють над новим способом перемоги онкологічних захворювань, який "лікуватиме" організм людини за принципом усунення комп'ютерного вірусу, йдеться на The Independent.

Якщо під час випробувань вдасться довести таку можливість, вони також зможуть моніторити й виявляти потенційні ракові клітини та "перепрограмовувати" їх. Компанія створила "біологічни системний блок", який можна запрограмувати й переналаштувати на лікування хвороб.

Найближчим часом розробка може покращити дослідження щодо препаратів проти раку та нових способів лікування складних захворювань.

[L]Команда сподівається, що зможе використовувати технології штучного інтелекту – комп'ютери, які можуть думати й навчатися як люди, щоб ознайомитися з величезною кількістю досліджень онкохвороб та зрозуміти їхню природу.

Такий хід у Microsoft вирішили зробити для того, аби поєднати усі наявні дослідження онкохвороб у біології, математиці та комп'ютерній техніці.

"На перший погляд розробки у галузі біології та техніки схожі, як небо і земля, – розповів очільник дослідницької лабораторії Microsoft в Університеті Кембриджа Кріс Бішоп.

Але складні процеси, які відбуваються у клітинах людського організму мають багато спільного із тим, як парцює стандартна комп'ютерна система".

Взявши за основу цю ідею, науковці довели, що процеси, які відбуваються у тілі людини, можуть бути сприйняті й розтлумачені комп'ютером. Продовжуючи цей логічний ряд, дослідники вважають, що комп'ютери зможуть розуміти, як "поводяться" клітини онкохворої людини, щоби змогти вилікувати захворювання.

Компанія створила "біологічни системний блок", який можна запрограмувати й переналаштувати на лікування хвороб. Фото [email protected]/Depositphotos

Якщо розробникам компанії дійсно вдасться пройти усі згадані етапи випробувань, винахід зможе не тільки визначати "заражені" клітини, а й "перепрограмовувати" їх на здорові.

Microsoft повідомив також, що на розробку та випробування технології у них піде від 5 до 10 років.

Керівник дослідження Ендрю Філіпс зазначив, що 5 років їм знадобиться, аби налаштувати систему визначення проблем в організмі людини. За 10 років вони планують уже впровадити молекулярну систему, яка знаходитиме й лікуватиме складні захворювання.

Реклама:

Головне сьогодні