Чи правда, що морква покращує зір? Відео

— 23 вересня 2016, 13:45

Ідея про те, що морква покращує зір, виникла коли у сорокові роки минулого століття, коли британці намагалися одурити німців, переконуючи пілотів розвивати "нічне бачення" за допомогою моркви, йдеться на The Huffington Post.

Насправді британські війська просто використовували технології радарного спостереження у темряві, а не споживали багато моркви.

Хоча міф про моркву, який усі знають з дитинства, не такий далекий від реальності. Справді, цей корінь має багато бета-каротину, який організм людини перетворює на вітамін А. Молекули вітаміну А сприяють кращому функціонуванню очей.

Вітамін А спрацьовує тоді, коли зайшовши у темну кінозалу після початку фільму чи вийшовши з темної кав'ярні на залиту сонцем вулицю, очі пристосовуються до нового освітлення.

Річ хіба в тому, що не тільки морква забезпечує цим вітаміном. Зелень, томати та інші коренеплоди, якими харчується людина, також дають необхідну кількість цієї речовини.

[L]Багато моркви потрібно споживати мешканцям країн, у яких діагностують гострий дефіцит вітаміну А. В цілому, щоб його отримати, доведеться відмовитися від звичних овочів на кілька місяців.

А морква, як така, не дасть "надпотужного" зору. Організм візьме стільки бета-каротину, скільки йому потрібно.

Якщо пити забагато морквяного соку, організм просто перестане його сприймати.

Реклама:

Головне сьогодні