Не для втрати ваги. Вчені виявили, що фітнес-браслет не надто ефективний

— 24 вересня 2016, 10:30

Це показало дослідження, яке проводилося два роки у підрозділі здоров'я та фізичної активності Університету Пітсбурга, пише The Huffington Post з посиланням на Reuters Health.

Молоді люди, які притримувалися здорової дієти, виконували програму вправ та носили трекери схудли лише на 2,4 кг менше, ніж люди у групі з аналогічною програмою, але з використанням веб-сайту, щоб відслідковувати їх прогрес.

[L]"Ми не повинні казати всім, що монітор активності допоможе їм схуднути", – зазначає автор дослідження Джон Якічич, – При цьому, не можна сказати, що вони не допомагають, бо у нас були піддослідні, які демонстрували суттєві успіхи".

Дослідники обрали 471 жителів міста Пітсбурга, у віці від 18 до 35 років, із надлишковою масою тіла та помірним о ожирінням.

Групи зустрічалися щомісяця, кожен учасник окремо мав щомісячні телефонні дзвінки і щотижневі тексти з порадами і підказками по харчуванню і вправах.

Всі учасники мали прописані цілі по споживанню калорій або в щоденниках або на веб-платформах. Вони також мали від 100 до 300 хвилин в тиждень помірних та інтенсивних тренувань.

Після двох років, люди які носили фітнес-браслети втратили в середньому 3,5 кг в порівнянні з 5,9 кг в групі, яка використовувала тільки веб-відстеження.

Після двох років, люди які носили фітнес-браслети втратили в середньому 3,5 кг в порівнянні з 5,9 кг в групі, яка використовувала тільки веб-відстеження. Фото arastorguev/Depositphotos

Обидві групи поліпшили своє тіло, покращили показники фізичної активності та правильного харчування.

"Це не означає, що трекери не працюють. Є дуже багато факторів, які впливають на втрату ваги. І не можна сказати, що ці пристрої не потрібні для людей, тільки на підставі показника втрати ваги", – зазначає Гері Міллер із Wake Forest University, що у штаті Північна Кароліна в США, який не брав участі у дослідженні.

Він уточнює, що вага не має бути кінцевою точкою, заради якої власник носить фітнес-браслет. Контроль самопочуття під час занять та зміна харчування – значно важливіші.

Реклама:

Головне сьогодні