Дієтологи пояснили, чому жовтень – найкращий час, щоб сісти на дієту

— 10 жовтня 2016, 16:55

Якщо зважати на сезонні зміни ваги, зазвичай саме влітку людина має найнижчі показники маси тіла. До жовтня вона ще не встигає набрати зайвих кілограмів, пише The Independent.

Проте набрану протягом літа вагу скинути не так легко, як може здатися на перший погляд. Дослідники Cornell Food і Brand Lab вважають, що може знадобитися мінімум 5 місяців, щоб подолати цю проблему.

Фахівці опитали приблизно 3000 людей, серед яких – 1781 американців, 760 німців та 383 японці. Усім учасникам дослідження запропонували заповнювати спеціальні таблиці ваги кожного дня.

[L]Упродовж наступних місяців після жовтня вага людини зазвичай збільшується через похолодання й наближення свят.

"Майже кожен набирає вагу напередодні та під час свят, не залежно від країни проживання – американці, німці та японці", – розповідає співавтор дослідження, доктор Браян Вонсінк.

Новий рік та Різдво – спільний для багатьох країн період, коли люди стрімко набирають вагу. Американці отримують в середньому 0.6 зайвих кілограмів, німці – до 0.8 кг, а японці шукають спосіб втратити зайвих півкіла після свят.

"Дієтологи постійно роблять "новорічні звернення" до людей, щоб запобігти святковому переїданню. Чому б тоді не зробити "жовтневу резолюцію"? Це ж простіше – почати готуватися зараз і не набрати зайвого, а не шукати спосіб втратити надлишкові кілограми після, – наголошує Вонсік.

Жовтень – найкращий період сісти на дієту, щоб не набрати зайвих кілограмів під час новорічних свят. Фото billiondigital/Depositphotos

Почніть просто у жовтні, щоб потім не витрачати 8 місяців на подолання зайвої ваги. Чим менше людина отримує, тим менше переймається, як цього позбутися".

Дослідження також показало, що ті, хто зважувався і постійно записував свої показники ваги, втрачали її швидше – протягом місяця.

Реклама:

Головне сьогодні