Скинути вагу і покращити імунітет? Фільми жахів можуть бути корисними – вчені

— 29 жовтня 2016, 11:00

Дослідники Університету Конверті вирішили довести позитивну дію фільмів жахів, пише The Daily Mail.

Науковці робили аналізи крові учасника розробки до, під час та після перегляду таких стрічок. Результати вчені порівнювали із аналізами людей, які спокійно сиділи у кімнаті.

Науковці виявили, що рівень білих клітин крові, як правило підвищений, якщо людина має інфекційне захворювання, у людей, які дивилися фільми жахів був так само підвищений.

[L]"Коли людина дивиться фільм жахів, її організм виділяє гормон адреналін. У свою чергу, адреналін мобілізує імунну систему людини, підвищує рівень тиску крові та пришвидшує обмін речовин. Тож, перегляд фільмів жахів може допомогти скинути зайву вагу", – розповіла імунолог Університетського коледжу Лондона Наталі Рідделл.

Кількома роками раніше, колеги дослідників Університету Конверті довели, що перегляд хоррорів допомагає організму спалювати калорії.

Вестмінстерський університет у 2012 році оприлюднив розробку, згідно з якою фільм жахів допомагає знищити 113 калорій, що еквівалентно 30-хвилинній прогулянці пішки.

Є також докази того, що такі стрічки можуть зробити чоловіків бажанішими в очах жінок. Дослідники Індіанського університету стверджували, що жінки отримують менше задоволення від перегляду фільмів жахів, хіба що у їхній компанії буде чоловік.

Перегляд фільмів жахів може допомогти скинути зайву вагу. Фото gorkemdemir/Depositphotos

Разом із тим, зафіксовано лише один випадок, коли людина померла пі час перегляду жахів – це був 65-річний чоловік з Індії, який пішов з життя внаслідок серцевого нападу.

Реклама:

Головне сьогодні