Здорове харчування в тренді - інтерв'ю з головним дієтологом України®

— 18 листопада 2016, 13:00

Світлана Нестеренко, засновник сервісу доставки збалансованих раціонів харчування Foodex, поспілкувалася з головним дієтологом України, Олегом Швець.

Приводом для спілкування стало отримання офіційного статусу - програми харчування Foodex рекомендовані Асоціацією дієтологів України, як здорові раціони, що сприяють нормалізації ваги.

СН: Як сьогодні виглядає картина щоденного раціону українця?

ОШ: Про цю картину можна говорити у загальних рисах. Необхідні дослідження не проводяться, відповідно, не приймаються адекватні заходи для поліпшення ситуації.

За моїми спостереженнями, українці більше звертають увагу на власне харчування, краще розуміють різницю між здоровими та шкідливими продуктами, але мало хто жертвує задоволенням на користь здоров'я. Тому 50% дорослих мають зайву вагу і більш ніж 400 000 наших співгромадян щороку помирають від хвороб, пов'язаних з нездоровим харчуванням.

Міжнародні організації докладають зусиль для підвищення доступності здорової їжі і обмеження маркетингу шкідливих продуктів, особливо спрямованого на дітей.

Це має принести результат у вигляді більшої прихильності до здорового харчування, включаючи вегетаріанство, скорочення тягаря хвороб, ризик яких зростає на тлі зайвої ваги. Глобально має утримуватись тренд вживання натуральних продуктів, в тому числі, і в Україні.

СН: В епоху підсилювачів смаку, фастфуду, замінників і барвників - як мотивувати дітей харчуватися здорово?

ОШ: Краще приймати їжу разом з дітьми більшість днів на тиждень. Як мінімум, снідати та вечеряти. Варто залучати підлітків до вибору продуктів і приготування їжі.

Безумовно, найкращою мотивацією є приклад батьків та інших шанованих підлітками людей - від родичів до спортсменів та зірок шоу-бізнесу. Це дає значні можливості для мотивації!

СН: Місія FoodEx - змінити харчові звички українців на більш здорові. Я абсолютно згодна з Олегом Віталійовичем, тому активно "пропагую ЗОЖ" через громадські організації, цікаві заходи, ділове середовище і популярних зірок ТВ. Ви самі можете прочитати їх відгуки на сайті.

Здорове харчування - це ідея, якою ми живемо, величезна радість від результатів наших клієнтів і, безумовно, відповідальність. Команда Foodex дякує Асоціацію дієтологів України за високу оцінку і особисто Олега Віталійовича за інтерв'ю.

promoted

Реклама:

Головне сьогодні