Навіть найдивніший флешмоб можна використати для доброї справи

— 24 листопада 2016, 10:24

Відео у якому люди на хвилину заклякають записала у британській благодійній організації MND Association, пише Mashable.

Хвороба рухових нейронів є рідкісним захворюванням, яке пошкоджує частини нервової системи і призводить до м'язової слабкості.

По мірі прогресування хвороби, організм може втрачати здатність емоції, мови, ковтання, дихання та ходіння. В кінцевому підсумку це все взагалі може стати неможливим і людина фактично стає замкненою у своєму власному тілі.

[L]Активісти Джордан Морріс та Денні Джонс, які зняли це відео, сподіваються підвищити рівень обізнаності про хворобу та знайти фінансування, щоб розробити необхідні ліки.

Mannequin Challenge придумали американські школярі з Джексонвіля, Флорида. Вони спеціально на деякий час завмерли в навчальному класі і зняли це на камеру. Невеликий ролик набрав у Twitter 4,3 тисячі лайків і понад 4,6 тисячі репостів. Його творці відзначали, що флешмоб не ставив ніяких благодійних або ж комерційних цілей, а був придуманий виключно для забави.

Це не перший випадок, коли вірусні акції для соціальних мереж використовуються для підвищення обізнаності про хворобу рухових нейронів.

У 2014 році люди приймали участь у флешмобі ice bucket challenge, та обливалися відрами холодної води, щоб перерахувати кошти фонду, що допомагає хворим аміотрофічним склерозом та інформувати про це захворювання.

Реклама:

Головне сьогодні