Тест

Перчіть на здоров'я: вчені кажуть про користь гострої їжі

Є люди, котрі стараються уникати таких інгредієнтів у стравах, як кайєнський перець та чилі, інші ж, навпаки, полюбляють, коли в роті "пожежа". На думку вчених, останні мають рацію.

Дослідники з Вермонтського університету дійшли висновку, що люди, які принаймні раз на місяць їдять гострий перець, мають на 13% нижчий ризик померти від інфаркту чи інсульту.

Про це повідомляє The Huffington Post із посиланням на PLOS One.

Упродовж 6 років науковці провели опитування серед понад 16 тисяч дорослих американців. Щоправда, їхнє дослідження носило суто обсерваційний характер, і поки не доводить напевне наявність причинно-наслідкового зв’язку.

Але є ще кілька цікавих гіпотез про гостреньке.