"Агенти з Росії". Супрун каже, що проти вакцинації йде спланована кампанія

— 31 березня 2017, 16:39

В Україні, починаючи з 2009 року, велася спланована кампанія проти вакцинації.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю Liga.net.

Вона уточнила, що в нашій країні "найнижчий рівень вакцинації дітей у всьому світі, навіть нижче, ніж в Африці".

"Наші діти щодня хворіють на правець, дифтерію, кашлюк. Зараз пішов кір. Цих хвороб в більшості цивілізованих країн вже давно немає. Більш того: діти вмирають від цих хвороб. Нещодавно дворічний хлопчик помер від туберкульозу. Це кримінальна справа. Смерть дитини, якої могло не бути", – вважає в.о. міністра.

Внашій країні найнижчий рівень вакцинації дітей у всьому світі, каже Супрун. Фото lucidwaters/Depositphotos

Супрун зазначила, що "лікарі підробляють документи, тому що батьки їм за це платять".

Вона запевняє, що в Україні є доступ до хороших вакцин – їх закуповують через ЮНІСЕФ: "Наші діти вакцинуються тим же, що і в Канаді, Штатах, Європі. Вакцини не відрізняється. Більше того: вакцини в приватних і комунальних клініках – теж не відрізняються. Зовсім".

[L]
На питання про те, що батьки не хочуть вакцинувати своїх дітей вакциною виробництва Індії, в.о. міністра зазначила, що "в будь-якій країні, де є епідемія, користуються саме цією вакциною".

"Є вакцина Пентаксим, вона зроблена у Франції. І її виробництво відновиться тільки у 2019 році. Зараз її немає у всьому світі... Друга вакцина зроблена на заміну в Індії. Чому ми використовуємо її в Україні? Тому що у нас епідемія коклюшу та дифтерії. А епідемія – саме тому, що наші діти не вакциновані", пояснила вона.

Супрун обурилася, що деякі лікарі відмовляють тих батьків, які хочуть вакцинувати своїх дітей.

"Це явно спланована кампанія. Вона почалася ще в 2009 році. Рівень вакцинації почав падати аж до 2013 року. У 2015 році це призвело до спалаху поліомієліту. Далі на кшталт вакцинувати почали активніше, і – знову кампанія проти вакцинації. Це зроблено спеціально. У цьому замішані колишні українські виробники і, думаю, політичні сили, які протидіють Україні за кордоном", сказала вона.

"Не виключаю, що причетні і агенти, які хочуть продавати вакцини з Росії. Щоб знизити рівень вакцинації в Україні. Це смерть, захворювання або інвалідність наших дітей. Я не знаю, як людям совість дозволяє говорити, що вакцинувати дітей небезпечно. Чи не вакцинувати – небезпечно. І це факт доказової медицини", додала чиновниця.

Вона підкреслила, що по всій Україні є запас вакцин на 6-8 місяців.

Реклама:

Головне сьогодні